Word jij onze nieuwe redactieheld?

Foto © Lego.com | Bewerkt door Kenneth Oppermans

Ben jij een enthousiaste verhalenverteller met schrijftalent en een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan is het redactieteam van ons magazine Goed Volk op zoek naar jou!

Redacteur / redactionele ondersteuner

Stichting Present vertelt verhalen van mensen die ertoe doen, helden, die zich zonder vergoeding inzetten voor onze gemeenschap en daarbij allerlei moeilijkheden overwinnen.

Hun verhalen worden verteld in het boek Goed Volk, de rubriek Held van Breda in en op BredaVandaag, in ons magazine, onze nieuwsbrief en op onze website. Met deze verhalen willen we anderen inspireren om zelf ook vrijwilligerswerk te doen. Met mooie woorden heet dat ‘bewustwording en persoonlijke groei bevorderen’.

Onder onze ambassadeurs bevinden zich Bredase prominenten als Paul Depla, Klaas Dijkhoff, Attje Kuiken en Michiel van Nispen.

Als redacteur of redactioneel ondersteuner
maak je onderdeel uit van het redactieteam van
Goed Volk Magazine

Wie wij zoeken

Je hebt affiniteit met Breda en haar Heldenverhalen en bent het komende halfjaar regelmatig een paar uurtjes beschikbaar*.

Je vindt het leuk om bij te dragen aan inspirerende verhalen van en over vrijwilligers. Als redacteur of redactioneel ondersteuner kunnen jouw taken onder andere bestaan uit het interviewen van onze Helden, het schrijven van artikelen en/of het redigeren van de inhoud voor publicatie.  Je bent ervaren in het gebruik van digitale hulpmiddelen zoals Microsoft Word en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Ervaring als vrijwilliger of met vrijwilligerswerk is, net als redactionele ervaring, een pré maar niet noodzakelijk. Met een journalistieke of communicatie-achtergrond scoor je bij ons bonuspunten. 

Wat wij bieden

Je komt terecht in een gezellig en informeel maar professioneel redactieteam en werkt samen met enthousiaste vrijwilligers. Wij bieden jou de kans om jouw schrijfvaardigheden te verbeteren, prachtige verhalen te delen en bij te dragen aan een goed doel. En vooral: de meest inspirerende mensen van Breda te ontmoeten met al hun hartverwarmende ideeën en oplossingen en hun bijbehorende netwerken!

*Door je voorkeuren en je kwaliteiten bepaal je grotendeels zelf wanneer en waar je aan wil en kunt bijdragen, maar je moet rekening houden met een minimale belasting van zo’n twee tot vier dagdelen per maand, die afhankelijk van je inzet rondom publicatie van het magazine (zomer 2023) tijdelijk kan oplopen. Wij streven er naar om al onze vrijwilligers een vrijwilligersbijdrage te geven, maar zijn afhankelijk van giften, donaties, subsidie en adverteerders.

Stichting Present streeft naar inclusiviteit en daarom ook naar een zo divers mogelijke samenstelling van de redactie. Samen kunnen we de Helden van Breda de erkenning geven die ze verdienen.

Ben je enthousiast en wil je meer weten? Kijk rond op onze website voor meer informatie over onze stichting en ons magazine, of neem direct contact op