Samenwerking Helden van Breda en Tientjes

Samenwerking Helden van Breda en Tientjes

Helden van Breda en Stichting Tientjes zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij Tientjes vanaf nu de verkoop van Goed Volk op zich neemt. Een deel van de opbrengst – dat wat de boekhandel normaalgesproken krijgt – gaat naar Tientjes. Zij realiseren daarmee verschillende activiteiten.

Ontstaan Tientjes

In 2009 werd Tientjes bedacht door drie voedselbank- en bijstandsmoeders, die niet langer thuis op de bank wilden zitten. Eén van die mensen was Erna Smeekens, heldin uit Goed Volk.  De drie vrouwen wilden hun talenten in de wereld zetten ondanks hun lastige (financiële) situatie. Ze wilden allerlei activiteiten mogelijk maken (voor tien euro) voor mensen in een vergelijkbare situatie. Anderen sloten zich aan en iedereen hielp elkaar en maakte gebruik van elkaars talenten.

Activiteiten

Het begon met een kleine hechte groep, die opereerde vanuit een huiskamer. Al snel groeide het uit tot wat Tientjes inmiddels is: een organisatie die meedoet in de stad met als ontmoetingsplek het Rondeel, in het centrum van Breda. Mensen kunnen bij Tientjes terecht voor het doen van vrijwilligerswerk (op maat), waarbij er speciale aandacht is voor personen met een (psychische) kwetsbaarheid. De vrijwilligers organiseren nog altijd allerlei gratis of goedkope activiteiten.
Daarnaast zet Tientjes expliciet in op persoonlijke ontwikkeling door workshops en trainingen, zoals verbindende communicatie. Ook biedt ze maatschappelijke organisaties en particulieren de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende zalen in het Rondeel voor activiteiten. De boekverkoop draagt eraan bij stichting Tientjes draaiende te houden.

Aanbieding

Het boek Goed Volk is nu afgeprijsd van €22,50 naar €17,50. Voor mensen met een Bredapas ziet Tientjes af van een vergoeding en is de prijs €10.
Het boek is te bestellen bij Tientjes via onze webshop of rechtstreeks via boekverkooptientjes@heldenvanbreda.nl en op te halen op het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda (datum en tijdstip in overleg).

Meer info tientjesbreda.nl