Bredase Vredesprijs – genomineerden

WANT VREDE IS MINDER VANZELFSPREKEND DAN HET LIJKT

Het is weer feest! Op 21 september wordt in het Maczek Memorial de Bredase Vredesprijs uitgereikt door burgemeester Depla.

Sinds 2003 laten de winnaars en genomineerden voor de Bredase Vredesprijs zien dat het kan: persoonlijk een bijdrage leveren aan een meer vreedzame samenleving. Belangeloos en met niet aflatende energie zetten zij zich in – vaak op kleine schaal en buiten de schijnwerpers – voor een meer menswaardige en rechtvaardige samenleving. Zij vormen een inspiratiebron voor wie datzelfde ideaal deelt.

Er komen voordrachten uit de Bredase samenleving en daaruit kiest de jury drie genomineerden. Bij de uitreiking van de vredesprijs maakt de burgemeester bekend wie van de genomineerden de prijs krijgt. Dat is natuurlijk een spannende, maar vooral ook feestelijke gelegenheid. De genomineerden voor dit jaar zijn:

  • Francien van den Oort, actief bij stichting WW Help Ons Helpen
  • André Boersma en Soufiane Elazizi van #Doessouf
  • Ad Pirard, actief o.a. bij Surplus

Dit jaar vindt de uitreiking voor het eerst plaats in het mooie Maczek Memorial Breda, met wie we, samen met de Bredase Vredesprijs, samenwerken.

Op die avond is er ook voor het laatst de gelegenheid om de fototentoonstelling ‘Helden zijn van alle tijden’ te zien, in het bijzondere Maczek Memorial. Daar hangen tien portretten van Helden van Breda, tien Bredase Vredesprijswinnaars en tien bevrijders van destijds.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Opgave vooraf aan: secretaris@maczekmemorialbreda.nlFrancien van den Oort