Boek ‘Goed Volk’

Vijftien levensverhalen
van gewoon bijzondere mensen

Dit boek gaat over mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. Het zijn Bredase helden, gewone mensen zonder kouwe drukte of opschepperij.

Erna Smeekens is zo’n held. Als ze in de bijstand zit bedenkt ze een plan om daaruit te komen. Met heel veel moeite zorgt ze dat dat plan ook voor anderen werkt; in tientallen gemeentes in Nederland volgen ze haar voorbeeld. Maar het hele project kost zoveel tijd dat haar betaalde opdrachten erbij inschieten. Toch zet ze door. Ze vindt mensen met weinig geld echter en oprechter en ze krijgt er energie van als ze zich voor hen inzet.

Alle heldenverhalen gaan over Bredase mensen die zich jarenlang en soms vele uren per week inzetten voor anderen. Ze komen op voor mensen die leven in armoede, vluchtelingen, kinderen of ze zetten zich in voor vrijheid. En daarvoor krijgen ze geen euro betaald. Terwijl ze vaak allerlei problemen oplossen en met tegenspoed of weerstand te maken hebben. Juist op die momenten houden ze vast aan hun idealen en overwinnen ze de moeilijkheden
op hun pad. Goed Volk dus.

De verhalen zijn heel verschillend, maar allemaal geven ze hoop en brengen ze het beste in Breda naar voren.

Uit meer dan honderd aanmeldingen werden uiteindelijk deze vijftien verhalen geselecteerd. Ze zijn geschreven door: Dorien Bastiaans, Robert Daniels, Anita van der Helm, Carl Mureau, Didie Schackman en Joyce van Zijl-Lak. 

Het project Helden van Breda is een initiatief van Stichting Present. Met deze uitgave wil de stichting mensen inspireren tot inzet voor anderen. Maar wel op een manier die bij hen past en energie geeft. Want dat is precies waarom deze helden hun daden voor elkaar krijgen.*Exclusief verzendkosten