Vacature: Secretaris bij Helden van Breda

Zoek jij een leuke en betekenisvolle bestuursfunctie?
Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie

Secretaris (X/V/M)

Ben jij op zoek naar een bijzondere kans om een positieve impact te maken samen met inspirerende mensen in onze prachtige stad? Heb jij een passie voor coördinatie, communicatie, en community-building? Dan ben jij wellicht de perfecte match voor de rol van secretaris bij Helden van Breda, een inspirerend initiatief onder de vleugels van stichting Present Breda.

Over Helden van Breda:

Helden van Breda wil inspireren tot inzet voor anderen. Dat doen we door verhalen te vertellen over gewone Bredase mensen. Naast het boek Goed Volk gebruiken we onze nieuwsbrief, magazines, e-books en allerlei sociale media en evenementen om hun verhalen te vertellen. De verhalen zijn heel verschillend, maar allemaal geven ze hoop en brengen ze het beste in Breda naar voren. Als secretaris speel je een essentiële rol in het stroomlijnen van onze inspanningen, het onderhouden van belangrijke online communicatiekanalen en het zorgen voor een soepele coördinatie binnen het bestuur van de stichting. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Daarnaast worden we ondersteund door een enthousiaste groep vrijwilligers waaronder schrijvers, fotografen en vormgevers.

Taken:

Secretariële ondersteuning: Je bent de spin in het web van onze organisatie. Je ondersteunt bij het plannen en organiseren van vergaderingen, notuleert bijeenkomsten en bewaakt de voortgang van actiepunten. Daarnaast bewaak je het (digitale) archief, verwerk je wijzigingen bij de KvK en beheer je de administratie van onze vrijwilligers.

Website- en mailbeheer: Je beheert onze website, zorgt in overleg voor regelmatige updates en houdt de content fris en aantrekkelijk. Daarnaast beheer je onze e-mailcommunicatie en zorg je ervoor dat onze berichten helder, doelgericht en effectief zijn.

Redactie online nieuwsbrief: Je bent in een klein team medeverantwoordelijk voor het samenstellen en verzenden van onze maandelijkse nieuwsbrief. Je brengt inspirerende verhalen, actuele evenementen en belangrijke aankondigingen onder de aandacht van onze community.

Wat we van jou verwachten:

  • Enthousiasme en toewijding aan onze missie om Breda nóg mooier te maken
  • Organisatorische vaardigheden en nauwkeurigheid
  • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
  • Ervaring met WordPress, Mailchimp en beheer van o.a. e-mailadressen is een grote plus
  • Teamspeler die goed kan samenwerken met vrijwilligers en collega’s

Wij nodigen je ook van harte uit om te reageren als je niet alle, maar wel enkele van deze taken voor je rekening zou kunnen en willen nemen. Dus ben je bijvoorbeeld een kei in WordPress, maar heb je geen ervaring als secretaris, of andersom? Reageer dan zeker ook!

Wat bieden wij:

  • De kans om bij te dragen aan een bloeiende en betekenisvolle gemeenschap in Breda
  • Een inspirerende omgeving waarin jouw ideeën en inzet van groot belang zijn
  • De mogelijkheid om je vaardigheden op het gebied van website- en mailbeheer, evenals nieuwsbriefredactie, verder te ontwikkelen
  • Een positieve en inclusieve werkcultuur

Belangstelling?

Stuur een mail waarin je iets over jezelf vertelt en waarom je dit zo leuk lijkt (liefst ook met je cv ). We kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

Verzend je bericht naar voorzitter@presentbreda.nl