Nadat we maanden hebben vergaderd over welke rubrieken er in ons geweldig magazine thuishoren, hebben we de hoofdpersonen geselecteerd. Het zal je niet verbazen dat de meeste komen uit de Bredase Bode/BredaVandaag. En ondertussen briefen we tekstschrijvers en fotografen. Vrijwel het voltallige team schrijvers en veel van onze fotografen zijn al benaderd en doen mee. Hoewel het af en toe een gekkenhuis is, zijn we heel blij met hoe alles verloopt.

Eén ding nog: we zoeken een goede naam. Weet jij iets leuks? Laat het het ons weten. Als  jouw naam wint, krijg je het boek Goed Volk cadeau!

Op zoek naar ...

Ondanks de vakantietijd gaan we gestaag verder met ons Magazine. Steeds meer sponsors haken aan, het stramien wordt geperfectioneerd en zo langzamerhand druppelt er ook wat inhoud binnen. Daarom zijn we toe aan de volgende stap. 

We zijn op zoek naar
-mensen die het leuk vinden om ons digitaal te ondersteunen, met onze nieuwsbrief, maar ook bij het Magazine. Te denken valt aan de controle van wat er aan opdrachten is uitgezet, wat er binnen is en of dat is doorgestuurd naar de DTP-ers (traffic-officer)
-nog meer mensen die een leuke, inspirerende prijs ter beschikking willen stellen voor de prijsvraag in ons Magazine. Uiteraard wordt de naam van deze persoon en/of zijn/haar bedrijf bij de prijsvraag vermeld.

Ben je zo iemand of kén je zo iemand, mail dan naar anita.vanderhelm@heldenvanbreda.nl

Achter de schermen

We zijn weer enkele maanden verder. De Coronacrisis heeft zijn intrede gedaan maar achter de schermen is hard gewerkt.

We zijn nog druk bezig om een goed stramien te ontwerpen. Toch is er op dit moment al aan enkele sponsors advertentieruimte verkocht. Niet verwonderlijk, want al is het tijdschrift nog niet af, de eerste aanzet ziet er goed uit. Een kleurrijk magazine van 52 pagina’s, met allerlei leuke rubrieken. Daar willen sponsors zich graag aan verbinden.

De verschillende rubrieken zijn gericht op hoe je de eerste stap zet om onbetaald werk te gaan doen. Hoe ga je vervolgens dóór, houd je een goede work-life balance, waarbij ook zingeving een plek krijgt. En ook: hoe weet je wat er bij je past? Voor dat laatste ontwikkelt MOOIWERK een test. In de digitale uitgave klik je vervolgens door op de site van MOOIWERK, waardoor je automatisch uitkomt bij de vakatures die bij jou passen. 

Verder is het blad gevuld met veel foto’s, zijn er toegankelijke interviews en is de sfeer een mix van luchtig en serieus. De opmaak is herkenbaar van het boek, rustgevend en vooral goed doordacht maar heeft de afwisseling van een magazine. Complimenten aan Rop Willems, die daar als vrijwilliger veel tijd aan heeft besteed

The making of ... het gratis Helden Magazine

Covers om het team te inspireren

De eerste brainstormsessies zijn begonnen: voor wie is het blad precies bedoeld en wat brengt het de lezers.
Het laatste is duidelijk: we geven niet alleen voorbeelden van mensen die een geslaagd leven hebben door hun inzet voor anderen, we helpen jou als lezer ook daarbij.
Zo komt er bijvoorbeeld een zelfkennistest zodat je beter weet wat het best bij je past. En uiteraard staat het blad vol praktische en laagdrempelige tips, die bedoeld zijn voor een kleine inzet, op korte termijn. Want niet iedereen wil of kan zich een leven lang voor anderen inzetten. Maar als je doet wat bij je past en je maakt anderen daarmee bovendien gelukkig, dan kijk je tevreden terug op de tijd die achter je ligt, of je nu 8 of 88 bent.
Verder onderzoeken we welke grappige of hippe rubrieken in het format komen.

De definitieve keuze daarvan werken we uit tot een mooi vormgegven nulnummer. Daarmee gaan we zoeken naar sponsor-adverteerders. Want die hebben we áltijd nodig.
Mocht je op de een of andere manier willen upjoinen, weet dan dat je meer dan welkom bent!