Magazineteam

Het team dat verantwoordelijk is voor het HeldenMagazine bestaat uit:

Anita van der Helm - Foto; Eric Linssen

Anita van der Helm (1963), hoofdredactie

‘Dit geweldige en unieke blad hebben we écht als team gemaakt. Er moet uiteindelijk een aanspreekpunt zijn, een eindverantwoordelijke, iemand die voor de buitenwereld het gezicht is. En dat ben ik dan.
Het scheelt voor de anderen heel wat telefoontjes en soms problemen oplossen. Dat laatste heb ik met liefde gedaan. Maar die taak was nieuw voor mij; ik heb ervan geleerd. In vergelijking met het boek Goed Volk vraagt dit veel meer samenwerking van vormgevers, DTP-ers, tekst- en beeldredactie.
We hebben heel wat lange vergaderingen gehad, die steevast eindigden met een glas wijn. En zelfs als we dan opgelucht achterover leunden, deden we nog zaken. “Kan jij nog even dit ..” of ‘ Zou jij misschien zo …” Het is belangrijk dat ook ik dat natuurlijk doe, want als hoofdredacteur bepaal je ook (deels) wat de sfeer of de gewoontes zijn.
Natuurlijk maken we een mooi blad omdat onze Helden dat verdienen en omdat we anderen willen inspireren.  Maar het is fijn dat we er met elkaar zoveel plezier aan hebben beleefd!’ 

Celia Leijten

Celia Leijten (1968), DTP en illustraties magazine 

‘Ik kwam als vrijwilliger bij Stichting Present terecht, waar net een start was gemaakt met het maken van een magazine over Bredase vrijwilligers. Toevallig zat ik zonder baan vanwege een reorganisatie, dus ik had tijd en vooral veel zin om me in te zetten. Op die manier bleef ik bezig, voor een goed doel nog wel, en leerde ik gelijk nieuwe vaardigheden aan. Het sloot wel aan op mijn werkervaring als webmaster/designer, waarbij je ook bezig bent met lay-out.
In het magazineteam werd ik zeer gastvrij ontvangen. In de twee maanden die volgden heb ik geknipt, geplakt en geschoven met teksten en foto’s, tot er een 52 pagina’s tellend magazine vol boeiende artikelen klaar was om naar de drukker te worden gestuurd. Ook mocht ik nog mijn tekentalent aanwenden voor het maken van een cartoon en allerlei illustraties.
Het leukst was onderdeel te zijn van een enthousiast team, dat op professionele wijze dit magazine tot een heel mooi eindresultaat heeft gebracht.
Ik ben nu een aantal leuke ervaringen rijker, en de verhalen uit het magazine zullen me verder inspireren tot het doen van vrijwilligerswerk.’

Van de overige teamleden Marja van Lieshout, Katja Wevers,  Rop Willems en Eric Linssen zijn nog geen teksten beschikbaar.