Speciaal 4 Kids

Ook jij kunt natuurlijk Helden aanmelden, oudere mensen of iemand van je eigen leeftijd. Bij ons gelden voor iedereen dezelfde regels. Belangrijk is dat échte Helden altijd tegenstanders of tegenslagen overwinnen. 

Eigenlijk is het voor kinderen al bijzonder als ze met vrijwilligerswerk bezig zijn. Daarom reikt de gemeente Breda jeugdlintjes uit aan kinderen die zich inzetten voor anderen zonder dat ze er geld voor krijgen. Bij de gemeente schrijven ze geen verhaal over je maar er is op deze manier wel aandacht voor kinderen die een voorbeeld zijn.
Wij van Helden van Breda zeggen altijd: ‘Jong geleerd is oud gedaan.’ Helden moeten natuurlijk ergens beginnen met hun goede dingen doen!

Klik hier als je de spelregels van de Kinderlintjes wilt weten. 

En klik hieronder voor onze spelregels.


Nóg cooler om te doen

Wil jij leren hoe je een spannend heldenverhaal schrijft? Met anderen in de hoofdrol? Of beter nog: met Jezelf als Held? 

De workshop ‘Hoe word ik een Held’ kan bij jou in de klas worden gegeven. Eerder hebben tien leerlingen van groep 7 en 8 deze workshop gevolgd in inloopcentrum De Sleutel in de Haagse Beemden als onderdeel van Cultuurintro. 

Je leert waaraan je Held moet voldoen, hoe een verhaal in elkaar zit en iets over schrijfstijl. Van de groep of klas krijg je te horen wat ze spannend vinden aan jouw verhaal, grappig of wat hen raakt. 

Lijkt je dit leuk? Overleg met je meester of juf en laat hem/haar contact met ons opnemen!

 


Houd je van luisteren naar Heldenverhalen?

Onze helden willen best vertellen wat ze allemaal meemaakten toen ze dakloos waren of vluchtten uit een een onveilig land. Ze helpen op hun beurt degenen die nu in zo’n situatie zitten. Anderen brengen brood rond, verzorgen pleegkinderen of sluiten AED-apparaten aan (die zijn nodig als je een hartstilstand hebt). 

Vind je het leuk dat ze in jouw klas komen? Misschien heb je op school wel een thema als oorlog, gezondheid, vluchtelingen of armoede. Sommige verhalen sluiten daar goed op aan. Laat ons weten wat je zoektDan vragen wij of er een held is die daarbij past. Zo komen hun spannende verhalen en mooie voorbeelden bij zo veel mogelijk kinderen terecht.