Heldensokken voor Amphia

Nog vóór het gratis magazine Goed Volk is verschenen, is een van de acties al begonnen. Helden van Breda werkt samen met Held op Sokken, om zoveel mogelijk ziekenhuispersoneel te voorzien van mooie, gekleurde sokken.

Zorgpersoneel is in coronatijd alleen herkenbaar aan sokken. Dat was de aanleiding voor twee verpleegkundigen om Held op sokken op te richten, die zorgmedewerkers voorziet van mooie, gekke, of kleurrijke sokken. Wat begon als een grap, is inmiddels uitgegroeid tot een beweging die vrolijkheid brengt, en vooral ook waardering.

Pepita en Els van het Spaarne Gasthuis in Haarlem zagen dagelijks de gevolgen van corona. Ze besloten zoveel mogelijk zorgverleners van vrolijke, toffe sokken te voorzien. De aanleiding was een coronapatiënt die een totaal ‘ingepakte’ verpleegster herkende aan haar sokken. Dankzij hun team zorgen opvallende sokken nu al in verschillende ziekenhuizen voor vrolijkheid, herkenning en warme voeten. En natuurlijk voor steun en waardering.

Ook in het Amphia wordt natuurlijk keihard gewerkt om alle ballen in de lucht te houden. Dat verdient meer dan een applaus. Hoe kun jij laten weten dat je de helden in het Amphia echt steunt?
Dat kan op twee manieren. Je kiest via deze link een paar sokken uit en na betaling ontvang je dan zelf ook een paar thuis. Of, nog beter, je doneert een bedrag waarmee er rechtstreeks sokken naar het Amphia gaan. Dan kunnen ze namelijk voordelig worden ingekocht en dat levert meer sokken op.

Meer weten? Kijk op www.heldopsokken.nu