600 bezoekers tijdens de Cultuurnacht

Tijdens de Cultuurnacht kwamen meer dan 600 mensen in de Waase Kerk luisteren naar live vertellingen van onze Helden. Voorin de kerk zaten de fans van verhalen, achterin dronken sommige bezoekers een wijntje. Maar luisteren deden ze net zo goed.

Het past ook uitstekend bij een kerk: verhalen van mensen die zich inzetten voor anderen. Verhalen die boeiend zijn, verhalen die vragen oproepen: waarom spannen sommigen zich eigenlijk zo in voor anderen? Hoe houden ze het vol? Wat zou ik doen in hun situatie?

Ir!s & friends zorgden met prachtige live muziek en toepasselijke songs dat luisteraars nog even verder mijmerden. En een wijntje erbij kan best: dat doen ze tijdens een heilige mis toch ook?

Na Erna Smeekens kwam Thijs aan bod. Voor hem werd het boek Goed Volk speciaal die avond extra onder de aandacht gebracht. €10 per boek ging naar zijn sponsortocht voor Alpe d’HuZes, waar hij dit jaar voor de zesde keer aan deelneemt.
Na Thijs interviewde Jessica Voets Liza van Velzen, die in een tiny house woont. Daarna vertelde Philip zijn verhaal en als laatste kreeg Steven Claeys het woord over de rolstoelkleding die hij ontwerpt.

De 600 bezoekers kregen opdrachtjes of overpeinzingen mee als ‘Never take anythijng for granted‘ (Thijs), of ‘Zorg ervoor dat je gedachten niet te beperkt worden door je omgeving maar denk vrij’ (Philip). Kennelijk vond men dat erg gezellig. Het programma was om half tien afgelopen maar de bezoekers waren er een uur later nòg.  Dat was mede te danken aan koster Marcel Dalinghaus, die ook de catering verzorgde.

Ook doneren voor Thijs? Klik hier