Anita verrast eenzame bewoners ondanks eigen tegenslagen

Anita van den Kieboom (42) weet hoe het is om met een zware burn-out thuis te zitten en hoe moeilijk het is om daar weer uit te komen. Dat weerhield haar niet om voor anderen klaar te staan.

Haar creatieve maar vooral hulpvaardige inslag en inlevingsvermogen leidde ertoe dat ze haar leven bijna weer op de rit heeft staan.  Ze woont recht tegenover het woon –, zorg-, en wijkcentrum Heksenwiel in de wijk Haagse Beemden waar de gang van zaken door de coronapandemie ernstig is verstoord. 

Anita wist dat daardoor veel bewoners in een isolement waren geraakt. Met zelfgemaakte presentjes als 3D-kaarten, minikerstboompjes en knuffels stak zij hen een hart onder de riem. Met inachtneming van de coronaregels heeft zij die in een gezellige setting feestelijk aan de bewoners afgestaan. Acties die bij de landelijke en regionale media niet onopgemerkt bleven.

Hoewel Anita mediabelangstelling geheel niet op prijs stelt, ontkwam ze daar niet aan en haalde de pers. Gezien de vele reacties waren de Haagse Beemden bewoners blij met haar onbaatzuchtige inzet. Maar meer nog de bewoners van het zorgcentrum, voor hen was Anita een steuntje in de rug die ze goed konden gebruiken. 

Voordat ze hieraan begon had Anita maandenlang wekelijks zo´n tachtig door haar samengestelde voedselpakketten aan hulpbehoevende gezinnen in de wijk uitgedeeld. Vooral gezinnen die net als zij door hoogoplopende medische kosten in financiële problemen waren gekomen, konden op een voedselpakket rekenen. ‘Door al dit vrijwilligerswerk heb ik mijn zelfvertrouwen herwonnen. Het kostte energie maar het bracht mij wel weer in mijn kracht’, is de eenvoudige verklaring van Anita als zij op haar liefdadige acties terugkijkt.

Als het even te druk werd sprong Anita’s vriendin Hellen Go (52) weleens bij met de werkzaamheden. Daarom wist zij dat Anita voor veel mensen van grote betekenis was. Voor Hellen was en is Anita een held, voor haar een reden om Anita voor te dragen bij Helden van Breda. Een mooie geste, die in de maand maart beloond is met twee Domino’s pizzabonnen, eentje voor haar en eentje voor de genomineerde Anita.