De meisjes van MEES

Claudia van den Bliek en Margo Kerstens gaven ruim tien jaar geleden hun vaste baan in de zorg op om een kleinschalige dagopvang voor kinderen met een beperking te starten. Inmiddels bestaat hun stichting MEES 10 jaar en zijn ze heel gelukkig met hun plek in Olympia. Daar maken ze hun droom van kleinschalige opvang en integratie van kinderen met en zonder beperking waar.

Lees het artikel over Claudia en Margo in de Bredase Bode/Breda Vandaag

Claudia en Margo zijn voorbeelden van mensen die in hun werk bijzondere dingen hebben gedaan, die het lef hebben getoond om idealen en dromen belangrijker te vinden dan financiële zekerheid.

“ Wij waren helemaal niet zo dapper, vonden wij zelf. Eerder verlegen en bedeesd, maar onze passie heeft ons geleerd om dat te overwinnen. Zo hebben we ik weet niet hoeveel presentaties gegeven aan hele hoge piefen, zoals wij dat dan noemden, dat was echt best spannend. Maar als je in iets gelooft dan kun je dat blijkbaar allemaal! In de tijd dat wij startten kende de gemeente Breda het FMO-project . Via dat project hebben wij heel veel steun ontvangen en ook een goede relatie met de gemeente opgebouwd. Naast die hulp kregen we zakelijke adviezen van de vader van Margo en een oom van Claudia. We hebben het ondernemerschap van de grond af moeten leren. Het was een heel gepuzzel om e.e.a. ook financieel van de grond te krijgen.”

” Toen dat allemaal geregeld was moesten we kindjes zien te vinden! We hebben overal geflyerd, hebben met kinderartsen gesproken, een open dag georganiseerd op onze eerste plek in de Mathenessestraat. We zijn langzaamaan gegroeid, voor ons ook heel fijn. Het voelt nog steeds heel bijzonder dat ouders hun kind, dat vaak veel zorg nodig heeft, aan ons toevertrouwen, dat valt echt niet mee. Een paar jaar geleden dreigde het mis te gaan, een financiële partner viel midden in het jaar weg. Het was echt heel spannend of we door konden gaan. We hebben daar heel open over gecommuniceerd naar de ouders, die meteen in actie kwamen. Allerlei groepjes zijn gaan helpen, er kwamen sponsoren, dagdelen werden ‘geadopteerd’. Dankzij die acties hebben we het dat jaar uit kunnen zingen. De ouders hebben ons toen gered, ze hebben zo voor ons geknokt! Toen bleek onze naam Met Elkaar Evenwichtig Samen echt de lading te dekken…”

” Drie jaar geleden dachten we: we gaan een keer op vakantie met de tien Meesjes die we toen in de zorg hadden. Nou, dat hebben we geweten. Het was absoluut geweldig, maar we waren echt gesloopt. 24-uurs zorg is zo intensief, we begrijpen nu nog beter wat de ouders van onze kindjes dag in dag uit meemaken. Inmiddels hebben we 18 kindjes, maximaal 10 per dag, verdeeld over 6 dagen. We hebben zeven medewerkers, stagiaires en vaste vrijwilligers. Een van hen is Stijn, hij is volwassen en heeft het syndroom van Down. Hij werkt al 9 jaar bij ons en doet van alles. Zo verzorgt hij de koffie en thee op school, helpt bij het klaarmaken van het fruit voor de kleuters en doet de was. Hij is onmisbaar voor iedereen hier! Inmiddels hebben we er ruimte bij gekregen, we waren zo blij dat we hier konden blijven. De contacten met de basisschool en de BSO zijn prima, er is altijd overleg mogelijk, het verloopt allemaal heel soepel. Stichting MEES is echt ons levenswerk ! “