Erna, Thijs & Philip vertellen hun story tijdens de Cultuurnacht

Op 26 januari van 19.00 tot 22.00 uur vertellen drie van de vijftien Helden hun verhaal in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83. Het programma wordt verzorgd door Helden van Breda/Bredase Vredesprijs in samenwerking met Jes!, het radio- en tvprogramma van Jessica Voets.

Tijdens de Cultuurnacht houden Anita van der Helm en Jessica Voets om de beurt interviews met een vijftal Helden of Kanjers, zoals Jessica ze in haar programma noemt. Alle vijf de gasten vertellen over hun leed en problemen. Ze laten zien hoe ze steeds blijven doorzetten omdat ze willen bijdragen aan een betere maatschappij. De verhalen worden afgewisseld door livemuziek van Ir!s en friends: http://Irispop.nl 

Als je wilt luisteren naar deze verhalen ben je van harte welkom en hoef je als achterban geen kaartje te kopen bij de Cultuurnacht. Mail voor een gegarandeerde plaats ‘Deurbeleid Cultuurnacht’ via contact.

Programma
Erna Smeekens (55) zit in de bijstand en bedenkt een mooi plan om daaruit te komen. Ze wil graag dat ook anderen van datzelfde plan profiteren. Inmiddels loopt dat in 30 Nederlandse gemeenten. Erna (van Tientjes en De Vrije Uitloop) staat in het boek Goed Volk – Helden van Breda en is bij Jes! Verhalen van kracht en hoop in de uitzendingen geweest. Ze wordt geinterviewd tussen 19.00 tot 19.30 uur.

Thijs Kroezen (25) krijgt op z’n 15e botkanker en verliest daarbij een arm. Inmiddels heeft hij een ton voor Alpe d’Huzes bij elkaar gefietst. In zijn verhaal vertelt hij waarom hij vindt dat hij ‘geluk heeft gehad’ van 19.30 – 20.00 uur.
https://www.facebook.com/KWFKankerbestrijding/videos/318140632085104/ 

Liza van Velzen begrijpt heel goed, onder meer door haar burnout, hoe belangrijk het is om bewust keuzes te maken in het leven. Ze woont in een Tiny House en is gaan ‘ontspullen’. Kom luisteren van 20.00 tot 20.30 uur waarom Liza kiest voor spulletjes, activiteiten en mensen waar ze blij van wordt!
Liza was al eerder te gast in de Jes! https://youtu.be/9Dw71lfbHiA?t=13  

Philipe Oronsaye (53) wil graag de Afrikaanse Bredanaars op weg helpen. Daarvoor richtte hij stichting JARA op, die zonder een cent subsidie zorgt dat mensen weer meedoen. Philip vertelt van 20.30 tot 21.00 uur hoe het komt dat hij méér bereikt dan therapeuten! https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2846090/Ik-ben-echt-geen-held-vrijwilligersverhalen-gebundeld-in-boek-Goed-Volk  

Steven Claeys krijgt tijdens een backpackreis een ongeval, waardoor hij nooit meer zal kunnen lopen. Omdat hij graag zelfstandiger wil zijn, ontwerpt hij speciale rolstoelkleding. Mede daardoor is hij uitgeroepen tot één van de tien uitmuntendste personen in de wereld! Tussen 21.00 en 21.30 uur vertelt hij hoe hij het platform www.rolmodel.be heeft opgericht. Steven was ook te gast in Jes! https://www.youtube.com/watch?v=Kgd94CNzf5U&t=47s