Helden in het nieuws: Adrienne en KWF zijn winnaars!

Wat ze nog niet wisten bij het ter perse gaan van het Haagse Beemden Nieuws van 6 december was dat Adrienne wel een heel bijzondere Held is: ze heeft Breda op de kaart gezet in collecteland.

Pas op 18 december werd duidelijk dat Adrienne en haar team van 75 wijkhoofden en 800 collectanten voor het KWF €127.000 hebben opgehaald. Daarmee staat Breda op de eerste plaats van heel Nederland en laat daarmee alle grote steden achter zich. Dat is voor een belangrijk deel de verdienste van Adrienne; zij is immers de inspirerende teamleider.

In het HBNieuws van 6 december stond vooral wat haar bezielde om (onder meer) bij het KWF vrijwilliger te worden.
Bert van Gerwen nam de foto, Nelleke van der Zee schreef het artikel, Adrienne antwoordde natuurlijk op alle vragen. ‘Ik doe al 43 jaar vrijwilligerswerk voor het KWF, waarvan ik zestien jaar coördinator ben in de regio Breda. Dit jaar hebben we extra veel geld opgehaald. We horen waarschijnlijk bij de beste drie van Nederland. Mijn man Piet heeft ook allerlei taken, van ict-ondersteuning tot en met de controle van de financiële overboekingen.’

Anita van der Helm, die erbij zat omdat de Helden zelf vaak erg bescheiden zijn, vertelde waarom Adrienne werd geselecteerd uit meer dan honderd aanmeldingen. ‘Haar man Piet was ernstig ziek. In het verhaal lees je hoe het kwam dat hij opeens niet meer kon lopen. Misschien werd hij wel nooit meer beter, zeiden de artsen.
Adrienne heeft getwijfeld. Moest ze stoppen met alle vrijwilligerswerk? En zou haar wereld dan ook niet heel klein worden?
Ze heeft gevochten voor beter onderzoek en de beste behandelingen voor Piet. En tegelijkertijd bleef ze alle ballen in de lucht houden. Waar haalt iemand de moed om door te gaan vandaan? En de energie? Maar het werkte: Piet loopt weer en Adrienne gaat in volle vaart verder! lacht Van der Helm.

En die eerste plek voor Breda is natuurlijk de kers op de taart!!

Als je wilt weten hoe dat knokken van dag tot dag verliep en hoe Adrienne zich staande hield, lees dan haar verhaal in ‘Goed Volk’.