‘Helden van Breda’ nieuwe lifestyle

In het Amphia werd een speciaal ontworpen lichtprojectie van Hugo van Driel vertoond op het plafond bij de hoofdingang. Foto: Annet Niemantsverdriet (werkzaam op de IC).

Het Coronavirus heeft ons leven in korte tijd compleet op z’n kop gezet. Sommigen zijn ziek of hebben familie of vrienden op de IC liggen, anderen worden economisch geraakt.  Ook op sociaal gebied moeten we ons aanpassen. Medisch personeel loopt een gezondheidsrisico. En nee, dat is niet iets waarvoor ze ooit hebben gekozen. Knap dat ze het volhouden (en natuurlijk geweldig bedankt)!

In de toekomst brengt dit misschien blijvende veranderingen met zich mee. De aanleiding is verschrikkelijk, maar er zijn misschien ook positieve kanten. Als het afstandsonderwijs blijft is het lerarentekort een stuk kleiner en afstandswerken vermindert in één klap zowel de files als de stikstofcrisis.  

Op het gebied van waarden en lifestyle is er al een ommekeer merkbaar. Daar waar we in het pre-Coronatijdperk veel bewondering hadden voor mensen die qua geld en positie aan de top stonden, kijken we nu op tegen de mensen die ons beter maken. Bejubelden we eerder onze sporthelden, nu krijgen mensen in de vitale beroepen een pluim, of meer, applaus, bloemen en gebak.

Wij van Helden van Breda zijn blij met alle aandacht voor de dappere daden en extra inzet, of het nu medisch personeel is, of allerlei vrijwilligers die het leven verlichten van de getroffen medemens.
Opeens blijkt de term Helden van Breda overal op te duiken, en wat meer is: hij wordt gebruikt voor nieuwe voorbeelden. Zooooo willen wij ook zijn!

Wij wensen iedereen heel veel sterkte!