Heldenteam & Coronacrisis

Wat doen onze mensen eigenlijk nu we door de crisis ‘n beetje stil lijken te vallen? Een rondje door ons heldenteam leert dat zij best wel wat te doen hebben.

Een aantal van onze vrijwilligers aan het woord:

Rop Willems, grafisch ontwerper voor het HeldenMagazine en Hoofd Multimedia van de NLDA: ‘Wij zijn op het werk bezig met een versnelde doorontwikkeling van onlineonderwijs, iets dat kansen biedt voor nu en de toekomst. We steken daar heel veel tijd in. Zo veel, dat ik thuis niet altijd aan het grafische ontwerp en vormgeving van het Magazine toekom. Maar er komt binnenkort weer wat vrije tijd aan … Waar ik echt naar uitkijk is om weer lekker gitaar te kunnen gaan spelen met mijn flamencogroep Vamos. Straks heerlijk buiten, hoop ik!’ (Rop staat op de foto uiterst rechts.)

Joyce van Zijl-Lak, schrijfster van de rubriek Held van de Maand voor de Bredase Bode/BredaVandaag: ‘Gelukkig komt het gewone leven weer op gang. Mijn man en ik kunnen net als andere jaren twee weken met de camper op pad. Voor de maand juni ben ik al begonnen met onderzoek doen en schrijven, zodat er gewoon een Held van de Maand in de Bredase Bode staat als ik weer terug ben. Ik verklap natuurlijk niet wie dat wordt …’ 

Mo Omar, Held van de Maand december en organisator van het Vredestoernooi (dat dit jaar niet doorging): ‘Kleine en Grote broer in de Haagse Beemden zijn weer open. Gelukkig maar. Ik miste de omgang met mensen wel. We geven voetbalclinics en houden ons aan de RIVM-richtlijnen. Als we de straat op gaan en jongeren aanspreken, dan hebben we het daar niet over. Daar zijn BOA’s of politie voor, wij hebben het over wat hen bezighoudt. Als alle coronagedoe voorbij is, gaan we een buurtfeest organiseren. We hebben allemáál onze buren gemist!’ (Mo staat links.)

Didie Schackman, schijfster en marketeer voor boek en magazine en zzp-er: ‘Veel van mijn tijd zit in het oprichten van een (gratis) mindful community, waar je allerlei inzichten kunt opdoen en tips kunt vinden om tijdens deze Coronacrisis de rust in jezelf te vinden. De afgelopen week vond je er boeddhistische recepten uit een Frans Mindfulness klooster, waar ik samen met mijn man paar weken onbaatzuchtig in de keuken heb gewerkt (Didie.nl). Bovendien heb ik free lance opdrachten en gaat het lesgeven aan mijn samengestelde gezin deels door. Nou, ik verveel me voor geen meter!’ (Didie staat op de foto boven dit artikel.)