Joyce van Zijl stopt als tekstschrijver

Joyce van Zijl-Lak is al bijna negentien jaar correspondent voor de Bredase Bode en BredaVandaag. Ze schrijft ook de rubriek Held van de Maand. Maar per 1 januari zet ze daar een punt achter. Joyce blijft wel lid van het selectieteam van Helden van Breda.

‘Ik heb in die jaren heel veel vrijwilligers geïnterviewd, van allerlei pluimage’, vertelt Joyce. ‘Dat is ook het mooie van vrijwilligerswerk. Er is zoveel variatie in dat er eigenlijk voor iedereen wel iets passends te vinden is, ook voor mij’, lacht ze.
De mensen die ze voor het boek Goed Volk, de maandelijkse rubriek in de Bode en het magazine Goed Volk sprak, vindt ze  een buitencategorie vrijwilligers. ‘Wat mij vooral opviel is de bescheidenheid bij velen van hen. Zij vinden het heel gewoon wat ze doen.

Voor mij is het bijzonder inspirerend geweest om zoveel mensen te ontmoeten die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Juist in tijden waarin het nieuws in de ‘grote wereld’ me vaak het idee gaf dat de mensheid er een puinhoop van maakt, hebben ze me laten zien dat er in het klein heel veel moois gebeurt. Dat geeft hoop en vertrouwen.
Dat zij hun verhalen aan mij wilden vertellen en ze zo deelden met onze lezers, vind ik ook heel bijzonder. En de mensen die ondanks enorme persoonlijke verliezen anderen helpen, vergeet ik nooit.’

Joyce doet zelf ook veel vrijwilligerswerk, van zich inzetten voor de wijk Haagse Beemden tot het schrijven voor onze nieuwsbrief en website. Haar persoonlijke ervaringen als vrijwilliger maken haar een waardevolle interviewer en schrijver. Gelukkig blijft ze haar talenten inzetten voor het selectieteam!

Het hele team bedankt Joyce, en wenst haar succes bij haar nieuwe bezigheden!