Mo geeft voorlichting

Wie hem ziet zingen bij de studentenvoorlichting over vrijwilligerswerk denkt niet gelijk aan een kindsoldaat. Hoe gemakkelijk had Mo het verkeerde pad op kunnen gaan. Toch is hij  een voorbeeld voor scholieren en studenten geworden.

Op 17 september gaf Mo Omar – winnaar Bredase Vredesprijs 2018 en Held van Breda –  samen met Mooiwerk op Markenhage een gastcollege over het belang van het doen van vrijwilligerswerk.
Zelf heeft hij veel tijd besteed aan het project Grote Broer en Zus, waarbij jongeren op straat worden aangesproken om goed gedrag te vertonen. Iedereen die daar vrijwilliger is, geeft vanzelfsprekend het goede voorbeeld. Waarom dit juist voor Mo met zijn zeer beladen verleden zo bijzonder is, lees je binnenkort. 

‘Mo deed het fantastisch’, aldus Marlous Fieret van Mooiwerk. De scholieren luisterden zeer aandachtig. Enkele studenten kennen Mo persoonlijk. Ze weten dat hij ook graag zingt. Na zijn afronding riepen ze: ‘Zingen, zingen!’, waar Mo met veel plezier aan tegemoet kwam.

De voorlichting is een aanloop naar de Vrijwilligersmarkt van Mooiwerk op 26 september van 15.30 tot 19.00 uur in de Teruggave aan de Gasthuisvelden 11 (oude belastingkantoor). Helden van Breda staat daar ook, want ook wij kunnen in ons heldenteam wel weer helpende handen gebruiken!