‘Nu gaat het me gemakkelijker af’

Tien jongens en meisjes uit groep 7 en 8 zitten op 10 april vol spanning te wachten. Ze houden van schrijven, en van heldenverhalen willen ze wel eens wat meer weten.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Eerst krijgen ze uitleg over wat een held precies is. Want een heldenverhaal zonder een mooie held is natuurlijk niks. Daarna legt begeleidster Anita van der Helm uit waar een verhaal precies uit bestaat. Ze geeft ook tips over schrijfstijl.

Vervolgens is het de beurt aan de deelnemertjes. Ze moeten bij wijze van ‘hersengymnastiek’ allerlei situaties bedenken waarin een held iemand redt. Of allerlei gebeurtenissen uit hun eigen leven opschrijven waarin iemand een ander hielp op een manier waarop die dat zelf niet kon. Een van die situaties gaan ze beschrijven. En daarvoor krijgen de cursisten maar acht minuten de tijd!

Ze leren veel van elkaar. Ook van het huiswerk maken en het bespreken daarvan in de groep tijdens de tweede bijeenkomst.  ‘Ik heb heel wat geleerd’, zegt een van de deelnemers. ‘Dus bij de laatste opdracht gaat het me veel gemakkelijker af.’
Maar ze willen nog veel meer oefeningen en adviezen. Aankondigingen  voor nieuwe workshops zijn te lezen in de heldennieuwsbrief. De eerste aanmeldingen daarvoor druppelen al een half uur na de afsluiting binnen …