Philip en Jan druk met herdenking slavernij

Sprekers: Kathleen Ferrier en burgemeester Paul Depla

Philip Oronsay van Stichting JARA en het Mondiaal Centrum (waar Jan Hopman bij betrokken is) zijn druk bezig met het organiseren van de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Op zaterdag 4 juli van 14.00 uur tot 16.00 wordt dit herdenkingsfeest gehouden in de Franciscuskerk Belgiëplein 4. De initiatiefnemers willen hiermee ook het bewustzijn over de slavernij vergroten.

De belangrijkste sprekers zijn Kathleen Ferrier, oud-Kamerlid voor het CDA en dochter van de eerste president van Suriname Johan Ferrier, en burgemeester Depla. Er mogen in verband met coronamaatregelen slechts 100 personen aanwezig zijn, die zich van tevoren moeten aanmelden via slavernijherdenking@jaranu.com of bel 06-24618155.

De initiatiefgroep Herdenking en viering afschaffing van de slavernij bestaat uit een groot aantal maatschappelijke en kerkelijke organisaties zoals Mondiaal Centrum Breda, Stichting Marokkaanse jongeren, Augustinusparochie, Platform Caribische Nederlanders, Stichting JARA, Hart voor Breda-Noord en Amnesty International.

Hieronder volgt het uitgebreide programma,waaruit de veelkleurigheid van de organisatie blijkt.

Na het welkom door pater Rian Supardi van de SVD en afkomstig uit Indonesië volgen er toespraken door Kathleen Ferrier, burgemeester Depla en Roy Emanuels, Surinaamse Bredanaar en Hassan Lammou van de Stichting Marokkaanse Jongeren. Deze toespraken worden afgewisseld door liederen van Anouschka Stulting, muziek van de Surinaamse band Moksi Lobi en Surinaamse Indianendans en klederdracht. Ook Serafine en Loveness zullen voor een freestyle dans zorgen. Het programma wordt afgesloten door Benjamin en Steffy met een salsa-dans, ontstaan vanuit de slavenperiode.

Het is de bedoeling dat de initiatiefgroep zich ook gaat inzetten voor meer onderwijs over het thema slavernij en het aanverwante thema racisme op basisscholen. Meer informatie kunt u vinden op de website van www.mondiaalcentrumbreda  of u kunt bellen naar het bovengenoemde telefoonnummer.