Piet Matheeuwsen in het nieuws

In het boek staat al vermeld dat Piet nog maar anderhalf jaar te leven heeft. Dat was in februari 2018. Een simpel rekensommetje leert dat in mei 2019 zijn laatste fase is ingegaan.

Het is daarom dat Piet in BN/De Stem staat: in een rubriek over mensen in deze levensfase, die terugblikken op hun leven. Typerend voor Piet zis dat hij van de gelegenheid gebruikt maakt om burgerhulpverleners te werven.

‘Er kwamen veel reacties, mails en telefoontjes op het artikel’, vertelt onze held. ‘Tientallen nieuwe hulpverleners hebben zich aangemeld. Of er nog geld binnen is gekomen krijg ik van de penningmeester te horen als hij terug is van vakantie.’
Veel mensen hebben Piet laten weten dat ze het artikel in BN/De Stem ook gewoon léuk vinden. ‘Dat is hartverwarmend.  Ik ga niet zo vaak de deur uit en zo heb ik toch weer een beetje contact met mensen.’

Piet heeft heel veel goede dagen. Op die dagen is hij blij als mensen wat van zich laten horen. Op de andere dagen geeft hij zelf wel aan dat het even niet lukt.

Hele artikel lezen? Zie BN/De Stem