Thema Verzet past uitstekend bij Helden

Als het thema Verzet van de Multatulilezing 2018 ergens bij past is het wel bij Helden van Breda.

Onze mensen komen in verzet als ze zien dat er niet voldoende wordt opgekomen voor armen, onderdrukten, vluchtelingen of zieken. De helden waren dan ook van harte welkom om met de bezoekers van de lezing in gesprek te gaan.

Generaal Nico Geerts, voorzitter van de Multatulilezing en ambassadeur van Helden van Breda, nodigde de helden uit als eregasten. In zijn welkomstwoord benoemde hij het belang van protest en actie.  En hij reikte Goed Volk uit aan de sprekers (waaronder Diederik Samsom), moderator Frenk van der Linden en het panel dat de Multatuliprijs toekende (waaronder wethouder Miriam Haagh en professor Anton van Kalmthout).

Aanwezig van de helden: Jan Hopman (Mondiaal Centrum), Erna Smeekens (De Vrije Uitloop), Henk Willemsen (Stichting Papoea Steunfonds), Philip Oronsaye (Stichting JARA) en Adrienne Verboom (coördinator KWF regio Breda en medewerkster VRC). Zij gaven informatie over hun eigen projecten en goede doelen. Schrijfster Joyce van Zijl-Lak en selectieteamlid Emilie van Empel kwamen langs om gezellig bij te kletsen en te ondersteunen. Daardoor zijn er ook weer wat boeken verkocht!