Help Thijs bij zijn 6e Alpe d’HuZes

Voor iedere keer dat Thijs kanker heeft overwonnen neemt hij deel aan de Alpe d’HuZes. Deze zomer hoopt hij zijn laatste sponsortocht te volbrengen. Van ons krijgt hij als bijdrage €10 per boek.

In de Cultuurnacht komt Thijs als tweede gast aan bod. Hij vertelt zijn verhaal over hoe hij als jonge knul van vijftien jaar altijd met sport bezig is als hij voor de eerste keer met botkanker te maken krijgt. En hoe hij bij de volgende keren dat er kanker wordt geconstateerd zijn conditie op peil houdt door te trainen. De hele straat loopt met hem mee bij het laatste rondje voor zijn operatie.

Die sportieve houding speelt een rol als hij op een dag een programma ziet over Alpe d’HuZes, de bekende sponsortocht voor onderzoek naar kanker. Dat  wil ik ook, denkt hij direct. En voor alle keren dat hij die ziekte heeft overwonnen – zes keer in totaal – fietst of wandelt hij de Alpe d’Hues op. Het wordt een soort wedstrijdje.

Dit jaar doet Thijs daarom voor de zesde en hopelijk laatste keer mee. Althans, zolang het in het kader staat van de wedstijd van zijn leven. Want sponsoren wil hij best blijven doen. En wij helpen Thijs daarbij.
Voor ieder boek Goed Volk dat tijdens de Cutuurnacht wordt verkocht, geven we Thijs €7,50. Het bestuur legt daar uit eigen zak €2,50 bij. En jij bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

Thijs wordt om 19.30 geïnterviewd. Wil je erbij zijn op een gratis zitplaats? Mail dan je voor- en achternaam naar heldenvanbreda@stichtingpresent.com. Wil je eerder komen of langer blijven? Geef dat dan aan. Voor programma zie nieuws.