Moniek ontvangt boek Margriet Sitskoorn

Door Anita van der Helm en Anton Verbeek

Iedereen in deze maatschappij lijkt tijd te kort te hebben. Maar hoogleraar Margriet Sitskoorn schrijft over de oplossingen in haar boek ‘Tijd tekort|Tijd genoeg’. We mochten drie van deze boeken weggeven.

Bij het artikel over Margriet Sitskoorn in ons laatste magazine las je wat je moest doen om kans te maken op een gratis exemplaar: je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Inmiddels heeft er driemaal een digitale trekking plaatsgevonden, en zijn de boeken uitgereikt dan wel verstuurd. Twee gingen er per post naar Anne Marie van Trijen en Lex van Rootselaar, omdat die op afstand wonen; fotograaf Anton Verbeek overhandigde persoonlijk een exemplaar aan de laatste winnaar Moniek Kingma.

Moniek heeft het magazine Goed Volk op een dag meegenomen uit de bibliotheek. Ze is het gaan lezen en kwam zodoende ook de kadertekst tegen over abonneren op de nieuwsbrief. Op haar telefoon vulde ze de vragen in en al snel kreeg ze bericht dat ze een boek van Sitskoorn had gewonnen.

In het dagelijks leven is Moniek ambulant woonbegeleidster bij GGZ Breburg. Zij begeleidt cliënten die zelfstandig wonen. Ze gaat er een of twee keer op bezoek. Moniek probeert haar cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen zodat ze het zelfstandig kunnen redden. Ze doet dit werk al meer dan dertig jaar en nog steeds met plezier.

Het boek van Margriet Sitskoorn spreekt Moniek wel aan. “Ik herken het beeld in mijn eigen kring, dat mensen steeds minder tijd lijken te hebben, druk met van alles. Ik hoop dat het boek me kan helpen om meer inzicht te krijgen in dit tijdsverschijnsel.”

Meer over tijd genoeg

Heb je geen boek gewonnen maar wil je toch graag meer weten over genoeg tijd hebben? Aan onze verslaggeefster Marja van Lieshout legt Margriet Sitskoorn dat we uit de pas lopen met onszelf. “Hoe we naar tijd kijken en hoe we met tijd omgaan is vaak eenzijdig en schadelijk”, vertelt ze.
Sitskoorn bespreekt in het vijf pagina tellende interview enkele alternatieven. Zo ontrafel je jouw strijd met tijd en zet je je gevoel van ‘tijd’ tekort’ om naar ‘tijd genoeg.’ Gauw dus naar onze digitale uitgave van Goed Volk, dan weet je snel meer!